Top

“Of mensen van een kerk zijn of niet, dat maakt mij niets uit”

“Of mensen van een kerk zijn of niet, dat maakt mij niets uit”

“Als een aanvaller van de tegenpartij is doorgebroken kijk ik voortdurend naar de voet en de bal. Voor de rest is het gewoon veel trainen. Hier in Groningen ben ik nu keeper van ons migrantenteam van de noodopvang. In Syrië heb ik zes broers dus met elkaar waren we een compleet team en konden we eindeloos oefenen. Mijn vader is al lang geleden overleden, mijn moeder is 65 jaar en heeft een poosje geleden een hersenbloeding gehad. Het was moeilijk om weg te gaan, want ik woonde en zorgde deels voor haar. Gelukkig wonen mijn broers en hun families allemaal in de buurt dus die nemen de zorg nu over. Ik ben de enige die niet getrouwd is. Er werden wel vaak vrouwen verliefd op mij. Misschien wel vanwege mijn ogen. Onze hele familie heeft blauwe ogen, dat is wel uitzonderlijk in Syrië. Maar een huwelijk schept ook verplichtingen, en ik wil graag vrij zijn.

In Syrië was ik elektricien, ik werkte dan hier, dan daar, het hele land door. Dat vond ik prettig. Hier in de noodopvang ben ik in contact gekomen met mensen van een kerk, ik weet eerlijk gezegd niet wat voor een kerk dat is, hij staat achter de Jumbo. Die mensen wilden met ons voetballen en ze geven ons ook taalles. Dat lukt het beste als je veel met mensen praat. Daar houd ik ook van: praten met mensen. Of die nu van een kerk zijn of niet, dat maakt mij niet uit.”

 

Samer Mamo (36) uit Al Hasakah, Syrië

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.