Top

“Mijn droom is om tandarts te worden. Ik ga echt wat moois maken van mijn leven!”

“Mijn droom is om tandarts te worden. Ik ga echt wat moois maken van mijn leven!”

“Vandaag ben ik jarig! 20 jaar ben ik geworden. Op 15 oktober gaat de noodopvang aan de van Swietenlaan sluiten en vorige week ben ik daarom overgeplaatst naar het AZC in Gorinchem. Op dinsdag kreeg ik een brief dat ik de volgende ochtend om 10.00 klaar moest staan. En weg was ik weer.

Ik lach veel, ben vrolijk en hou van schilderen en tekenen. Ik ben hier alleen gekomen, zonder familie. Mijn ouders en mijn zus Sara wonen nog in Shiraz. Ik heb me bekeerd tot het Christendom en dat was de reden dat ik weg ben gegaan uit Iran. Ik kon niet meer gewoon naar school, niet over straat lopen, alles was moeilijk. Ik wil graag vrij zijn. Met mijn ouders en zus heb ik nog veel contact hoor, die veroordelen mij niet.

Ik ben gevlucht via de grens met Turkije. Vanaf Griekenland ben ik in een vrachtwagen verder gereisd. Het was donker en kon niets zien onderweg. Na een paar dagen mocht ik er uit en was ik in Rotterdam aangekomen. Het was verschrikkelijk in die vrachtwagen, ik ben nog nooit zo bang geweest.

Op de van Swietenlaan was ik de enige bewoner uit Iran. De afgelopen maanden ging ik op zondag altijd naar de Stadskerk aan de Friesestraatweg. Ik voelde me daar heel welkom. Laatst ging er iemand trouwen en het was prachtig! Maar achter de lach ben ik ook verdrietig en ik voel vaak veel stress. Al heel lang heb ik niet meer getekend, ik kan het nu niet zo goed.

Toen ik te horen kreeg dat ik in Nederland mocht blijven, was ik zó blij. Rotterdam biedt mij een woning aan dus ik ga verhuizen. Dat was wel even wennen toen ik het hoorde. Ja, weer naar Rotterdam. En ik wilde zo graag in Groningen blijven. Maar nu weet ik meer over Rotterdam en heb ik er veel zin in, een nieuwe start voor mij. Mijn droom is om tandarts te worden. Ik ga echt wat moois maken van mijn leven!”

 

Samane Pariabi (20) uit Shiraz, Iran

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.