Top

“Het is jammer dat je met geschiedenis nooit de toekomst kan voorspellen. Nobody knows.”

“Het is jammer dat je met geschiedenis nooit de toekomst kan voorspellen. Nobody knows.”

“Geschiedenisonderwijs in Irak begint bij de oude Egyptenaren. Daarna doen we de Grieken, daarna het Romeinse Rijk. En natuurlijk veel Midden-Oosten. Before and after Islam, alles wordt behandeld. Ja, de Tweede Wereldoorlog doen we natuurlijk ook. Ik liep nog stage als docent geschiedenis toen ik in oktober ben weggegaan. Ik kreeg conflicten omdat het geschiedenisonderwijs nogal, hoe zeg je dat, patriottisch is. Ik moest de leerlingen liefde voor de oorlog bijbrengen, voor de helden in het leger. Het is een prachtig vak, want door naar het verleden te kijken leer je het heden te begrijpen. Het is alleen wel jammer dat je met geschiedenis nooit de toekomst kan voorspellen. Nobody knows.

 

Mijn ouders zijn nog in Irak, mijn vader heeft problemen met zijn been, mijn moeder heeft diabetes met hele hoge waarden. Gelukkig zorgt mijn broer voor hen. Gisteren heb ik langs het Hoornse Meer gelopen, het was lekker weer. We zijn ook met een paar mensen de stad in geweest. Mijn droom? Meer leren over de geschiedenis en een gezin starten, want ik ben maar alleen hè. Een Nederlands meisje of van ergens anders, dat maakt mij geloof ik helemaal niet uit.”

 

Salam Al Fatloui (27) uit Najaf, Irak

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.