Top

“In 2003 vluchtte ik van Irak naar Syrië. Nu ben ik opnieuw gevlucht.”

“In 2003 vluchtte ik van Irak naar Syrië. Nu ben ik opnieuw gevlucht.”

“In 2003 ben ik met mijn vader, moeder en twee zussen vanuit Irak gevlucht naar Syrië. Nu ben ik opnieuw gevlucht; in mijn eentje naar Nederland. Mijn familie is nog in Damascus. Ik hoop dat ze snel ook hier naartoe kunnen komen, want het is daar niet veilig, ik maak me zorgen.

Ik spreek inmiddels een klein beetje Nederlands. Ik ga naar school, naar het Kamerlingh Onnes, samen met andere jongeren die hier in de opvang wonen. We krijgen voornamelijk Nederlandse les, en Nederlandse geschiedenis. Maar ook vakken als biologie, wiskunde, kunst en sport.

Mijn beste vriend hier is Soltan. Hij leert mij breakdancen. We trainen iedere dag bij de Hoornse Plas, met nog wat meer vrienden. Soms geven we een show op straat, in het centrum van de stad. Het is leuk om te doen; je denkt dan even aan andere dingen. Helaas heb ik nu even een blessure.

Ik vind Nederland een prachtig land. Echt heel mooi. Want de mensen zijn vrolijk en je kunt ’s nachts gewoon buiten op straat lopen.”

 

Mustafa Alrubaie (18) uit Damascus, Syrië

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.