Top

“Na zes maanden wachten gaat mijn nieuwe leven beginnen.”

“Na zes maanden wachten gaat mijn nieuwe leven beginnen.”

“Begin mei gaat het eindelijk gebeuren, dan heb ik een intake bij de IND in Ter Apel! Na zes maanden wachten gaat mijn nieuwe leven beginnen. Veel meer mensen in de noodopvang hebben begin mei hun intake. Een deel is opgewonden, ze kletsen aan één stuk door,  er zijn er ook die zenuwachtig zijn voor de procedure. Ik ben vooral heel relaxed, opgelucht!

Ik hoop ook dat ik straks naar een betere plek kan verhuizen, waar ik zelf kan koken bijvoorbeeld, al hou ik daar eigenlijk niet van, van koken. Wat ik van de van Swietenlaan zal missen is vooral het brandalarm. Dat gaat dus heel vaak omdat mensen iets opwarmen in de magnetron en dat vergeten. Ik ben er vaak eerder bij dan de bewaking: magnetron uitzetten, alarm resetten….

Gisteren had ik voor het eerst mijn vader, mijn moeder en broer direct aan de telefoon, tot nu toe verliep het contact steeds via WhatsApp. Leuk om elkaars stemmen weer te horen! Maar tegelijkertijd weten we geen van allen wat we moeten zeggen. Zij zitten nog altijd in de stad Deir al-Zour, er wonen 300.000 mensen maar het is kleiner dan Groningen. Iedereen woont bovenop elkaar. Het Assad regime is er de baas, maar de stad is al maanden omsingeld door IS.  Voedsel komt met vliegtuigen, brood, meel, tomaten, het stelt niet veel voor.


Ik weet eigenlijk niet of mijn familie zou kunnen komen als ik een verblijfsvergunning heb. Ze willen wel weg uit Syrië, maar ik denk dat ze beter af zijn in een ander Arabisch land, Jordanië, Libanon of Egypte. Nee, het is nog lang geen vrede daar, de Russen zijn er nog, er is niet veel veranderd, ook al hoor je er nu even minder van.

Met Koningsdag wilde ik naar Amsterdam, maar ik denk dat ik toch hier blijf. Ik zal zoeken naar oranje spullen want je moet allemaal verkleed hè?”

 

Mohammad Al-Mansour (31) uit Damascus, Syrië

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.