Top

“In Syrië werkte ik als elektrotechnicus. Echt waar hoor, vrouwen doen dat ook! Ook in mijn land.”

“In Syrië werkte ik als elektrotechnicus. Echt waar hoor, vrouwen doen dat ook! Ook in mijn land.”

“In Syrië werkte ik als elektrotechnicus. Echt waar hoor, vrouwen doen dat ook! Ook in mijn land. Mijn dochters willen iets heel anders gaan doen. Mijn oudste dochter wil modeontwerpster worden. Ze oefent heel veel. Ze maakt poppenkleren, om uit te delen, van materiaal dat ze krijgt. Mijn jongste dochter schildert graag en schrijft net als ik gedichten. Ze vertelde me op Skype dat ze nu graag kinderarts wil worden. Omdat kinderen geholpen moeten worden, vooral als het oorlog is.

Binnenkort start voor mij de procedure. Eindelijk. En als ik een verblijfsvergunning krijg hoop ik zo snel mogelijk mijn dochters van 12 en 14 over te laten komen. Per vliegtuig. En dan direct door naar school. Ik heb veel stress van de hele situatie. Mijn haar is uitgevallen, zomaar ineens. Maar zo vind ik het ook wel mooi. Ik droom ervan om net als mijn kinderen straks weer verder te gaan met studeren, om een goede baan te krijgen. Ja, nog steeds als elektrotechnicus.”

 

Khozama Aljundi (46) uit Tartus, Syrië

 

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.