Top

“Met twee van mijn zoons ben ik naar Nederland gekomen.”

“Met twee van mijn zoons ben ik naar Nederland gekomen.”

“Wacht even, ik moet eerst mijn zoon omkleden. Dan komen we terug voor de foto. Zo is het beter. Zijn haar zat niet goed. Ik moest er even wat gel in doen.

Mijn vrouw en vier van onze kinderen zijn in Libanon. We hebben zes kinderen. Met twee van mijn zoons ben ik naar Nederland gekomen. Het is heel duur om naar Nederland te komen. Er was niet genoeg geld om de hele familie in een keer over te brengen. Ik ben met mijn zoons Yousef en Mohammed verder gegaan. Nu zijn we in Groningen. De mensen in Groningen zijn erg leuk, maar ik kom niet veel buiten de opvang. Ik breng mijn dagen door met het zorgen voor mijn zoons. Ik zorg dat ze te eten krijgen, breng ze naar school, doe de was en speel spelletjes met ze. Hier in de recreatieruimte spelen we pingpong en tafelvoetbal.

Ik kom uit Palestina, maar heb lang in Homs, in Syrië gewoond. Ik woonde daar met mijn vrouw en zes kinderen. Ik werkte in de bouw. Schilderde de huizen, repareerde badkamers, dat soort dingen. Het was te gevaarlijk om te blijven. Met het hele gezin vertrokken we naar Libanon, om door te gaan naar Nederland. Via Facebook en WhatsApp heb ik contact met mijn vrouw en kinderen. Het gaat goed met ze. Ik hoop dat ze snel hierheen komen en we weer samen kunnen zijn.”

 

Kamal Basjuni (40) en zoon Yousef (4) uit Palestina

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.