Top

“Ik wil mensen helpen. Waarmee? Met alles wat ze willen.”

“Ik wil mensen helpen. Waarmee? Met alles wat ze willen.”

“Ik heb een huidreactie in mijn gezicht. Dat komt, zegt de dokter, door de overgang van de warmte in ons land naar de kou hier. Het trekt wel weg. Mijn vader en moeder zijn nog in Damascus. Eergisteren heb ik ze voor het laatst gesproken. Ze vragen altijd: ‘Ben je veilig daar?’. Damascus is een hele mooie oude stad, maar alles is kapot. Groningen is minder oud, maar alles is hier nog heel. Ik ben blij in Nederland en dankbaar. Ik wil graag Nederlands leren, aan het werk en nieuwe mensen leren kennen. Ik wil mensen helpen. Waarmee? Met alles wat ze willen. In Syrië heb ik de middelbare school gedaan, nu moet ik nog een beroep kiezen. Vanmiddag ga ik denk ik wandelen en misschien ook even in het centrum van Groningen kijken.”

 

Mohammed Al Thuqali (20) uit Damascus, Syrië

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.