Top

“Ik was net verhuisd van de noodopvang aan de Van Swietenlaan naar Adorp, waar ik in het tuinhuisje mocht wonen van Baudien en haar gezin.”

“Ik was net verhuisd van de noodopvang aan de Van Swietenlaan naar Adorp, waar ik in het tuinhuisje mocht wonen van Baudien en haar gezin.”

“Vorig jaar vierde ik voor het eerst ramadan zonder mijn familie. Nu de ramadan weer begonnen is moet ik daar veel aan denken. Ik was destijds net verhuisd van de noodopvang aan de Van Swietenlaan naar Adorp, waar ik in het tuinhuisje mocht wonen van Baudien en haar gezin. Ontzettend lieve mensen die veel vluchtelingen hebben geholpen en onderdak hebben geboden.

Inmiddels beschouw ik hen als mijn familie hier. Ik woon er nu niet meer, maar we zien elkaar nog minstens een keer per week, dan komen ze bij mij pizza eten of ik fiets naar Adorp.

Afgelopen najaar kreeg ik door de gemeente een huis toegewezen in Vinkhuizen, zeven hoog met een geweldig uitzicht. Ik fotografeer regelmatig de prachtige zonsondergang. Ik ben er heel blij mee.

Ik kom uit Aleppo. Mijn ouders wonen daar nog. Sinds lange tijd is het er relatief rustig en kunnen ze weer vrij bewegen, zonder directe dreiging van geweld. Mijn moeder stuurde me vitrage en rode overgordijnen uit Syrië, en ook dit gehaakte kleed, waar ik als baby in werd gewikkeld. Het is heel fijn om op deze manier mijn moeder een beetje in huis te hebben. Ik mis haar. Speciaal voor Baudien heeft ze een wandkleed gemaakt, met haar naam in het Arabisch.

Mijn grote hobby is koken, ik heb inmiddels een cateringbedrijfje ‘Syrian Food’ opgericht. Eigenlijk loopt dat best goed. Ik heb mijn horecapapieren gehaald, maar toch mag ik mijn bedrijf nog niet officieel registreren. Dat heeft met vergunningen te maken. Ik mag nu met behoud van uitkering werken, maar zou liever zien dat ik met mijn bedrijf zelf geld mag verdienen.”

 

Thuis bij Mustafa Taleb (30)

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.