Top

“Ik had nog nooit van Groningen gehoord, maar wil hier nu wel heel graag blijven.”

“Ik had nog nooit van Groningen gehoord, maar wil hier nu wel heel graag blijven.”

“In Syrië hebben we ook Moederdag maar dat was op een andere zondag, afgelopen 21 maart. Ja, mijn kinderen vragen op zo’n dag ook wanneer het Kinderdag is. ‘Het is elke dag kinderdag,’ zeg ik dan.

Ik ben twee jaar geleden gescheiden en nu alleen met mijn twee kinderen hier gekomen. Mijn broer is ook in Nederland, in Zandvoort. Mijn ouders zijn in Syrië gebleven. Met mijn vader gaat het momenteel niet zo goed, hij ligt in het ziekenhuis. Dat is moeilijk, ik mis ze en ik maak me zorgen om hem.

Ik had nog nooit van Groningen gehoord, maar wil hier nu wel heel graag blijven. Heel graag wil ik hier mijn studie afmaken, dat kan namelijk, dat heb ik al uitgezocht. Ik studeer voor mode-ontwerper. Of er iemand is voor wie ik iets zou willen ontwerpen? Nee, niet echt. Ik vind het gewoon leuk om kleding te bedenken. Mijn eigen label, dat lijkt me mooi: MAYA. Niet Farida. Mijn dochters naam is veel mooier.”

 

Farida Ibrahem (25) met zoon Kinan Fakhani (6) en dochter Maya Fakhani (4) uit Damascus,  Syrië

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.