Top

“Het weer is niet zo anders dan bij ons in Syrië. Daar kan het ook koud zijn en regenen.”

“Het weer is niet zo anders dan bij ons in Syrië. Daar kan het ook koud zijn en regenen.”

Mahmoud: “We zijn alle drie Palestijnen en komen uit de buurt van Damascus. We hadden daar hetzelfde beroep; we werkten alle drie als huisschilder, legden elektriciteitskabels aan en maakten schoon. Als we maar aan het werk waren, want we hadden er een hekel aan om ons te vervelen. Eigenlijk ben ik ingenieur. Ik heb aan de universiteit gestudeerd. Je zou dus kunnen zeggen dat we collega’s zijn, maar we hebben elkaar hier in Nederland pas leren kennen.”

Mohammad: “Op de eerste dag dat ik hier kwam zei ik tegen de mensen van het COA: ‘Ik wil helpen. Zeg maar wat ik kan doen.’ Het is goed om te werken, om bezig te zijn. Anders blijf ik maar de hele tijd nadenken. En huilen. Ik mis mijn vrouw en dochters heel erg.”

Ahmad: “We zijn we bezig om de muren en de pilaren te schilderen hier in de opvang. We mochten de kleuren niet zelf kiezen, maar het is wel vrolijk, dat geel met blauw. Het wordt mooi, toch?”

Mohammad: “Ik wil niet dat de Nederlanders denken dat we lui zijn. Dat we hier zijn gekomen om te profiteren. We willen juist werken.”

Mahmoud: “Ik vind Groningen een mooie stad. De lucht is er schoon. Het weer is niet zo anders als bij ons in Syrië. Daar kan het ook koud zijn en regenen.”

Ahmad: “Maar je stelt niet de goede vraag. Je vraagt niet waarom we naar Nederland zijn gekomen. En waarom we niet naar België of Duitsland zijn gegaan. Wij wilden naar Nederland omdat dit land de beste kansen biedt voor een goede toekomst voor onze kinderen.”

 

Mohamad Mohamad (43), Ahmad Shehab (43) en Mahmoud Qandil (50) uit Damascus, Syrië

 

 

2016.03.06_Ahmad Shehab_RP

Ahmad Shehab

2016.03.06_Mahmoud Qandil_RP

Mahmoud Qandil

 

 

 

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.