Top

“In mijn schrift schrijf ik alle Nederlandse woorden op die ik tot nu toe heb geleerd.”

“In mijn schrift schrijf ik alle Nederlandse woorden op die ik tot nu toe heb geleerd.”

Chaza: “Ik hou van taal en ik hou van praten met mensen. In Syrië heb ik Frans gestudeerd. Frankrijk lijkt me prachtig maar ik ben er nog nooit geweest. Nu ben ik in Groningen, het is hier goed en de mensen zijn bijzonder aardig. Alleen het eten is niet zo lekker. Zo in een plastic bakje uit een magnetron, dat is toch niet gezond? Mijn man en ik zijn uit elkaar, we hebben geen contact meer. Ik ben hier gekomen met mijn zoon en ik heb nog drie dochters. Twee daarvan zijn in Dubai en de derde is in een AZC in Rotterdam. Ze is getrouwd en dus niet alleen maar ik mis haar en zou haar graag willen zien maar met de trein reizen is te duur.”

Haidar“In mijn schrift schrijf ik alle Nederlandse woorden op die ik tot nu toe heb geleerd. Ik heb er al 2000! Wil je dit woord nog een keer voor me uitspreken? ‘Ver-blijfs-ver-gun-ning’.”

Chaza“Ik zou heel graag willen studeren en Nederlands leren. Mijn zoon gaat nu hier in Groningen naar school sinds vorige week. Ik ben hele dagen aan het wachten terwijl ik zoveel energie heb om aan een toekomst voor mij en m’n zoon te beginnen. Maar zonder verblijfsvergunning begin ik niks.”

 

Chaza Zuur (50) en Haidar Hachmi (14) uit Homs, Syrië

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.