Top

“Mama is de állerliefste.”

“Mama is de állerliefste.”

Alma: “Ik heb deze ketting zelf gemaakt. Hier in de opvang. Kijk, hier zit een hartje. Mooi, hè? En kijk: ik heb ook oorbellen, vlindertjes, en een armband met witte en blauwe kralen. Mijn paardenstaart heeft mama zo gedaan. Mama is de állerliefste. Zal ik mijn naam schrijven?”

(A M L A, schrijft ze. Van rechts naar links.)

Heba: “Mijn dochter betekent alles voor me. Het heeft zes jaar geduurd voor ik zwanger werd, dat maakt haar extra bijzonder. We woonden in Damascus. Ik ben gevlucht samen met mijn broer en met Alma. Mijn man is nog in Syrië, ik hoop dat ons gezin snel weer compleet is.
Toen we in Nederland waren aangekomen, gingen we eerst voor vijf dagen naar Bergen op Zoom. Daarna zaten we vijf dagen in Woerden, daarna vijf dagen in Capelle en daarna nog zeven dagen in Zevenhuizen. Pas toen kwamen we hier.
Groningen is oké. Soms gaan we even de stad in, naar het centrum. Alles is oké. Als Alma maar een goede toekomst heeft.”

 

Alma Alhlak (5) en Heba Alhlak (31) uit Damascus, Syrië

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.