Top

“Oorlog kent alleen maar slachtoffers.”

“Oorlog kent alleen maar slachtoffers.”

“Ik ben trots dat ik weg ben gegaan toen de regering mij wilde hebben voor de dienstplicht.  Oorlog kent alleen maar slachtoffers. Bijna al mijn vrienden zijn ook vertrokken. Het was geen moeilijke beslissing. Wat ik meenam? Alleen wat je nodig hebt: een ID kaart, kleding en natuurlijk mijn telefoon. In Aleppo was ik kleermaker, ik verdiende genoeg geld, alles was oké. Het bijzondere aan Nederland vind ik dat mensen hier vrij kunnen zeggen wat ze willen, dat is bij ons wel anders. Ik vind de mensen ook aardig hier. We zijn laatst uitgenodigd door een Nederlandse familie, daar hebben we gegeten. Ik was samen met een vriend. Nee, we spreken nog geen Nederlands en maar een klein beetje Engels. Als het moeilijk werd om elkaar te begrijpen praatten we gewoon verder met de telefoon: je typt dan op je telefoon wat je wil zeggen en dan vertaalt de telefoon dat in het Nederlands. En andersom. Dat gaat best.”

 

Alan Abdo (26) uit Aleppo, Syrië

 

Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.