Top

“Ah, het weer in Nederland, net scheen de zon nog en nu begint het te regenen. Je hebt hier vaak vier seizoenen in één dag!”

“Ah, het weer in Nederland, net scheen de zon nog en nu begint het te regenen. Je hebt hier vaak vier seizoenen in één dag!”

“Ik droom ervan om ingenieur te worden. Ik wil het liefst zo snel mogelijk gaan studeren. Mijn favoriete voetbalclub is Barcelona. We kunnen helaas geen voetbal kijken hier, waardoor ik het EK niet kan volgen.
Ik spreek nog geen Nederlands. Ik ben hier nu acht maanden en als ik naar school had gekund, dan had ik vast al een aardig woordje Nederlands kunnen spreken. Maar dat kon jammer genoeg niet; ik was er net te oud voor.
De dagen tijdens de Ramadan duren lang, héél lang. Ik weet precies hoe laat ik vandaag weer mag eten: twee over tien vanavond. De tijd overdag breng ik door met praten met vrienden, slapen en een beetje hangen. Het is lastig de dagen door te komen.
Ons huis in Aleppo werd verwoest door een bom. Ik besloot te vluchten. Eerst naar Istanbul en later naar Nederland. Sinds oktober 2015 zit ik in de noodopvang aan de Van Swietenlaan. Ik moest mijn familie, waaronder mijn jongere broers en zussen, achterlaten. Waarom ik alleen ben gekomen? Er was alleen genoeg geld voor mij om te vluchten. Ik hoop dat mijn familie ooit ook de lange reis kan maken en hier een nieuw leven kan opbouwen. Ik denk niet dat het ooit weer vrede zal worden in Syrië.Ah, het weer in Nederland, net scheen de zon nog en nu begint het te regenen. Je hebt hier vaak vier seizoenen in één dag!”

Kashfa Mohamad (20) uit Aleppo, Syrië
Geen Reacties

Sorry, het reactieformulier is gesloten.